Zuivel dillema: hoe krijgt u voldoende calcium binnen zonder vet in een dieet?dukandieet

Zuivelproducten leveren veel belangrijke stoffen zoals eiwit, vitamine a, riboflavine, niacine, vitamine B12 en foliumzuur. De allerbelangrijkste voedingsstof in melkproducten is echter calcium en verrijkte melk, vitamine D. Calcium dat wordt opgeslagen in uw botten voor uw spieren, zenuwstelsel, bloed en cel membraanfuncties, heb u hard nodig. Als u er niet genoeg van binnen krijgt gaat uw lichaam het calcium uit je botten halen, waardoor deze op den duur zo poreus worden dat   botontkalking (osteoporose) kunt krijgen. Vooral vrouwen moeten er op letten dat ze genoeg  calciumrijke producten op hun menu  hebben staan. Na de menopauze moeten ze een voldoende voorraad calcium hebben om  osteoporose te voorkomen en wat belangrijk is om te weten in een dieet.

Vet verbrandende voedings tip 9 in een dieet.

Vermijd volle melk en harde kaas in een dieet.

dukandieet

Het probleem is dat gewone melk en harde kaas veel vet bevatten. Magere melk is net zo voedzaam als volle melk en bevat maar een klein beetje vet. Als u in plaats van twee bekers volle melk bekers dagelijks twee bekers mager melk drinkt, krijgt u al 18 gram minder vet binnen. U kunt al twee bekers magere melk drinken of dezelfde hoeveelheid magere yoghurt of magere kwark. Eet vetarme kaasproducten met mate. Het is aanbevolen zo weinig mogelijk harde kaas te eten bij dit dukan dieetprogramma en dan alleen de vetarme soorten. Veel mensen kunnen helemaal geen melk drinken, omdat ze  niet tegen lactose kunnen. Hun spijsverteringsstelsel kan de natuurlijke suiker  in melk  niet verteren. Deze mensen kunnen aan hun dagelijkse hoeveelheid calcium komen door een bij de drogist verkrijgbaar product te gebruiken dat de lactose in melk neutraliseert. Een beter alternatief is het gebruik van sojamelk. Wat ook handig is dat zuivelproducten geen bereiding hoeven. Als u zin heeft in een dorstlessende drank vol energie hoeft u alleen  maar melk in een beker te schenken. Yoghurt schept u gewoon in een bakje en als u trek hebt tussendoor, hoeft u alleen een  plakje vetarme kaas af te snijden. Hier vervolgen een paar tips die u kunnen helpen om vetarme zuivelproducten in uw menu op te nemen en dat goed is in een dukan dieet:

 

 • Gebruik magere melk  voor drankjes en soepen.
 • Voeg een scheutje magere yoghurt aan koude soep toe.
 • Vervang olie of mayonaise door magere yoghurt in een sausje voor fruit en groente, of als basis voor saladedressings.
 • Vermeng vetarme geraspte kaas met tarwekiem en of kruimels van volkorenbrood als korstje op  ovenschotels.
 • Besmeer ’s morgens uw geroosterde brood met vetvrije smeerkaas in plaats van met boter.

Het lezen van voedingsetiketten in een dieet.

 

dukandieet

Als u voorverpakt voedsel koopt, kijk dan op het het etiket na hoeveel vet en vezels het product bevat. Op voedingsetiketten kunt u het aantal Calorieën  (KJ) per portie aflezen. Ook kunt u op het etiket zien hoeveel vet, natrium, koolhydraten en eiwit het product bevat per gewicht en procentueel. De etiketten  geven niet alleen de totale hoeveelheid energie van  het voedsel aan, maar ook de hoeveelheid energie uit vet. De hoeveelheid vet wordt per portie vermeld, als ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet (% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Kies daarom altijd voor  het product met het laagste percentage van de dagelijkse hoeveelheid vet. laat u  niettemin niet voor de gek houden door een laag percentage;  het is de hoeveelheid die  gezond wordt geacht als u 2000 calorieën per  dag eet en dagelijks 65 gram vet nuttigt. U dagelijkse hoeveelheid kan hoger of lager zijn, afhankelijk van u energie behoefte. 65 gram vet per dag op een dieet  van 2000 calorieën betekent dat u 30 procent  aan energie uit vet nuttigt, wat de uiterste hoeveelheid is om af te vallen in een dukandieet. Onthoudt ook als u twee keer zoveel eet  als de aangegeven portie op de verpakking, u dan ook twee keer zoveel eet van alles  wat er in het product   zit en dan ook twee keer zoveel vet. Bij dit dieetprogramma mag het voedsel niet meer dan 20 tot 30 procent vet bestaan. Liever dichter bij de 20% dan bij de 30%. Om er zeker van te zijn dat dit het geval is kan je daar een een berekening voor maken.

 • Vet energie (aantal gram vet x 9):
 • Totale hoeveelheid energie (staat op het etiket):….
 • Om te bepalen hoeveel procent van het voedsel uit vet bestaat, moet  u de totale hoeveelheid vet energie (A) delen door de totale hoeveelheid  energie  (B) en het dan met 100 vermenigvuldigen:…

Hier volgt een voorbeeld, waarbij het betreffende product 13.3 gram vet bevat en de totale energie 260 kcal is.

 • A)vet energie: 13.3 x 9= 120 kcal.
 • B) Totale energie :260 kcal.
 • Vetpercentage van het voedsel:

120/260*100=46%

Op deze website vindt je gratis tips, tricks, adviezen van Vitadis slanker leven plan die je direct kunt gebruiken. Klik Hier!>>

Dukandieet

 

Bewaren